Tema 3.- Liberalisme i nacionalisme en el segle XIX

A finals del segle XVIII i el XIX a Europa i Amèrica es van produir un seguint d'esdeveniments polítics que en el seu conjunt s'anomenen les revolucions liberals. Aquests processos van tenir, segons els país, característiques diferents però en general la burgesia va desplaçar del  poder a l'antiga noblesa i es va convertir en la nova classe social dominat, tant des de la perspectiva econòmica com política. El nous règims polític que es van establir van ser el règim liberals o constitucional en la forma de monarquies parlamentàries

Tanmateix, alguns Estats  Europeus a principis del segle XX encara mantenien règims més o menys autoritaris encara que en alguns casos d'aparença liberal. Valoreu la situació polític de França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Imperi austrohongarès i Rússia a començament del segle XX.

Feu un breu resum de la situació política en cada un d'aquest Estats

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.